Accurate Nordic har specialkompetens i avancerade system inom flera olika marknader, däribland Marin/Offshore, Fordon, Mil/Aero, Space, Medicin och Telecom. Nedan listar vi ett urval applikationer som vi är stolta över att ha bidragit till.

Space ISS

High Speed Downlink Radio från International Space Station, ISSData från forsknings-utrustning av ISS tas emot via denna systemplattform genom det interna ethernet-nätverk. Efter att först ha buffrats sänds data till jorden via en speciell sändare. Det nyutvecklade systemet inkluderar dessutom kontroll- och fjärrunderhåll för olika vetenskapliga experiment som utförs av ISS och satellitlänken. Elma Trenews lösning heter ”ATR” (Air Transport Rack). Det är ett kundanpassat cPCI-bakplan med dc-dc omvandlare som strömförsörjning. Systemet har också ett högeffektivt kylsystem för att leda bort värme som uppstår i applikationen.

Varför fick Elma Trenew denna order? Främst genom den stora erfarenhet de kunde påvisa från liknande projekt. Naturligtvis bidrog även de mycket goda referenserna från kunder som ställt högsta tänkbara krav på mekanisk och elektrisk stabilitet.

Förarlös drift av tåg

Förarlöst tågApplikation: Säkerhets- och styrsystem för helautomatisk, förarlös drift av tåg. Kunden var Siemens TS och systemet integrerat i följande linjer:

  • Metro Line i New York City, USA
  • Metro linje 9 i Barcelona, Spanien

Elmas lösning blev ett kundanpassat subrack – 19″ 9U – enligt den europeiska järnvägsstandarden EN50155. Samt ett kundanpassat bakplan av typ CompactPCI 9U med 18 lager. Lösningen har en front med integrerat kylsystem; luften tas in undertill i fronten och ventileras ut på ovansidan.

Elma Trenew vann denna order genom:

  • Sitt stora kunnande av komplexa, kundanpassade bakplan
  • Lång erfarenhet av integration
  • Lokal teknisk support

Flygplansmotorer

Engine on aeroplaneEtt kontaktdonssystem med temperaturkrav på upp till 250°C. Detta kombinerat med höga krav på vibrations- och chocktålighet gjorde att vi valde CMM 220 i mixade layouter med signal, kraft och koax.